I Florens som ligger i Italien, hittar man Galleria degli Uffizi, som är ett av världens mest kända konstmuseum. Detta museum har 40 rum och här hittar man riktiga skatter när det gäller konstverk. Man har målningar gjorda av Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci och Caravaggio.

Le Louvre som ligger i Frankrikes huvudstad Paris, platsar även det som ett av världens mest kända konstmuseum. Louvren har en världens viktigaste samlingar inom konstverk. Här hänger tavlor som ”Mona-Lisa” av Leonardo da Vinci, ”Venus de Milo” av Alexandros från Antiochia och andra konstverk som sträcker sig från antiken fram till mitten av 1900-talet. Le Louvren är ett av de ställen i Paris som är mest välbesökt av turisterna.

Museet Prado, ligger i Madrid, Spanien och här finns en stor samling av olika mästerverk när det gäller konst. Här har kungar och drottningar i flera århundraden köpt in konst från hela världen för att samla dem allihop på ett och samma ställe. I museet hänger verk av storheter som Goya, Zurbaran, Rafael, Rubens, Velazquez och Ribera. Tack vare att Fernando VII öppnade museet år 1819, kan allmänheten också få beskåda dessa bländverk.

I New York ligger Metropolitan konstmuseum, som har mer än två miljoner föremål, från hela världen. Här hänger konstverk av många fina Europeiska konstnärer, som bland andra Rembrandt, Degas, Botticelli, Rodin och Vermeer.

I Vatikanstaden hittar man Vatikanmuseerna, där man i ett av dem, Pinacoteca, har samlat på sig målningar från medeltiden och renässansen. Kända tavlor av kända konstnärer, ”Hieronymus” målad av Leonardo da Vinci, ett flertal målningar av Carravagio, men även ett flertal andra konstnärer som Giotto, Tizian, Fra Angelico och Nicolas Poussin.