Picasso är en av världens mest kända konstnärer. Han föddes den 25 oktober 1881 i Spanien. Pablos far var en konst professor och målare och han lärde Pablo grunderna i bildkonst. Pablo visade sig vara en utomordentligt talangfull konstnär, redan som barn. En av hans mest kända verk heter Guernica, som han målade år 1937.

En annan känd konstnär är Leonardo da Vinci, som är konstverket Mona-Lisas fader. Han levde mellan 1452-1519 i Frankrike. Efternamnet da Vinci fick han eftersom han var född utom äktenskapet och hans far var från Vinci. Leonardo hade många talanger, inte bara konstnär och arkitekt, utan också musiker, uppfinnare, filosof, ingenjör, matematiker och naturforskare. Han har även målat tavlan Nattvarden, som också den är väldigt känd.

Vincent van Gogh var en konstnär som föddes 30 mars 1853 och var en betydelsefull föregångare till expressionismen och den moderna konsten. Han har målat tavlor som ”Stjärnenatt” och ”Vitt hus nattetid”, men mest känd är han för att han vid ett psykiskt sammanbrott skar av sig sitt ena öra, för att ge till en prostituerad kvinna. Van Gogh tog sitt eget liv 1890, två år efter sammanbrottet.

År 1475 föddes konstnären Michelangelo, som var en italiensk skulptör, men även poet, arkitekt och konstnär. Han hade en helt egen stil och många mästerverk kom att bli till för hans händer. Michelangelo är mest känd för sina underbara skulpturer inom kristendomen. Han gjorde skulpturer som Madonnan, änglar och han sågs som den ”gudomlige”.

Rembrandt var en konstnär som var verksam i Amsterdam och han föddes år 1606. Han var en väldigt aktiv konstnär, som under sin livstid hann skapa 300 etsningar, 350 målningar och ungefär 1000 teckningar. Rembrandt gjorde helst historiemålningar och några av hans kända verk är ”Nattvakten” och ”Den förlorade sonens återkomst”. Rembrandt dog år 1669.